Dyslexiezorg Noord Nederland
Sluiten
Header placeholder
  1. Cliƫnttevredenheidscijfer is een 8.7!
  1. HomeBlue triangle
  2. DyslexieBlue triangle
  3. Vergoeding dyslexiezorgBlue triangle
  4. Groningse gemeentenBlue triangle

Groningse gemeenten

Dyslexiezorg Noord-Nederland heeft met alle Groningse gemeenten een contract. Er is geen sprake van een eigen bijdrage. De dyslexiezorg wordt vanaf 1 januari 2015 vergoed door de gemeente. Uw kind komt in aanmerking voor de vergoede dyslexiezorg als aan de voorwaarden is voldaan. DZNN werkt volgens het Convenant Dyslexie. Mochten hierover nog vragen zijn, neem gerust contact op met ons secretariaat. De aanmeldingsprocedure voor de Groningse gemeente is als volgt:
 
Aanmeldingsprocedure Groningse gemeenten vergoede dyslexiezorg 2019
Stap 1 School De school vermoedt dat er sprake is van ernstige enkelvoudige dyslexie bij de leerling en heeft hiervan een leerlingdossier opgebouwd (zie ook deze toelichting).
Stap 2 School De school meldt bij de contactpersoon van het CJG/ Sociaal Team dat er een aanvraag ingediend gaat worden bij DZNN.
Stap 3 Gemeente De contactpersoon van het CJG/ Sociaal Team van de gemeente bekijkt het verzoek. Dit doet het CJG/ Sociaal Team binnen een termijn van een week.
Stap 4 School Zonder tegenbericht van het CJG/ Sociaal Team (na één week) verwijst de school rechtstreeks naar DZNN.
Stap 5 DZNN DZNN beoordeelt of de aanmelding voldoet aan de criteria.
 
Stap 6 DZNN Indien er een vermoeden is van ernstige enkelvoudige dyslexie (op basis van het leerlingdossier) wordt uw kind aangemeld bij de gemeente (met toestemming van ouder(s)/ verzorger(s)). Vervolgens wordt er een onderzoek naar dyslexie gedaan door DZNN.
Stap 7 DZNN Als er sprake blijkt te zijn van ernstige enkelvoudige dyslexie, vergoedt uw gemeente de behandeling.  DZNN start de behandeling.


DZNN is gevestigd in Stadskanaal.